Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /usr/home/tdeteatre.com/web/premisicastigs/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /usr/home/tdeteatre.com/web/premisicastigs/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Ciro Zorzoli | Premis i càstigs
Ciro Zorzoli

cirozorzoli_titol

Actor i director argentí. Es va formar com a actor a l’Escuela Municipal de Arte Dramático de la Ciudad de Buenos Aires. Abocat principalment a l’experimentació escènica, Ciro Zorzoli acostuma a embarcar-se en profunds processos d’investigació a partir de punts d’interès i materials tant teatrals com no teatrals, que deriven en mons ficticis complexos i atractius. Entre les seves obres destaquen Ars higiénica (2003), una obra amb la qual va participar a Santiago a Mil, Crónicas (2004) de Xavier Durringer, 23.344 (2004) de Lautaro Vilo, El niño en cuestión (2005) per al projecte Biodrama, i la més recent, Estado de ira, que sorgeix com a resultat de treballar sobre les limitacions i enigmes de la representació teatral.
Aclamada per la crítica especialitzada, Estado de ira compta amb un elenc d’actors de talent i trajectòria reconeguda, amb els quals Zorzoli va realitzar un procés d’investigació experimental. L’espectacle ha rebut nombrosos premis a l’Argentina, com el Florencio Sánchez a millor actriu protagonista per a Paola Barrientos, el Premio Trinidad Guevara, el Premio María Guerrero i el Premio del Espectador 2010 (de l’Escuela de Espectadores Buenos Aires) a la millor direcció per a Ciro Zorzoli.